Šta je to što vaše dijete čini srećnim?

deca,sreća,meša

Pitate li se da li su djeca  srećna samo kada dobiju gomilu poklona i slatkisa ili onda kada im dopustite da rade sve sto bi željeli?

Dijete je sreća za onog ko ga dobije,za okolinu i najvažnije dijete je sreća samom sebi.

Možda i jeste sve tako, ali to nije dovoljno. Ipak sreću čine male stvari. Često mozete čuti kako vaše dijete kaže da je neki njegov drugar jako srećan iako nema ni u pola stvari kao vaše dijete,a možda ne shvatate da ima ono najvažnije podršku i sve vrijeme ovog svijeta od strane svojih roditelja.

Bez obzira da li vam je nekada dijete reklo nešto slično ili ne,valjalo bi da se zapitate šta je to što bi vaše dijete učinilo srećnim i da li je to pravi način iskazivanja vaše ljubavi prema njemu.

Pojam sreća je širok i svako dijete,pa tako i vaše manifestuje ga drugačije. Naučite vaše dijete da stvori pozitivne navike koje će ga dovesti do sreće. Zabavite ,igrajte,smijte se sa njim,smijeh je zdrav i produžava život. Razgovarajte sa njim na pozitivan način,razvijte sa djetetom naviku zahvalnosti. Budite mu podrška u svakom segmentu njegovog života.

Pomozite vasem djetetu da osjeti radost doprinošenja,jednog dana ono se neće sjećati opranih sudova,čiste kuće,igračaka,sjećaće se koliko ste mu ljubavi,zagrljaja ,podrške,sreće pružili.

Za sajt  Zdravo i srećno dete piše Dragana Rikić osnivač profila Bibliofilija i pasionirani ljubitelj knjiga