BEBICOL-Probiotske kapi

BEBICOL®- Vašim bebama sa ljubavlju…


Rođenje deteta je iskustvo koje i muškarci i žene podjednako doživljavaju kao najvažnije u životu.
U neizmernoj radosti, brojnim čestitkama i veselju što su mama i beba dobro, osmeh na licu često smenjuju panika i strah kada roditelji svoju bebu treba da odvedu kući. Neizvesnost po napuštanju porodilišta nemoguće je izbeći, ali neonatolozi kažu da nema razloga za brigu ukoliko se pridržavamo preporuka koje mama i novorođenče dobiju na otpustu iz bolnice.
Na otpusnoj listi često se može, pored ostalih uputstava, videti i savet da se već od prvog dana života uzima neki probiotski preparat.
Zašto je to danas posebno važno?
Zato što prvih 1.000 dana života deteta predstavlja prozor mogućnosti za uspostavljanje dobre ili loše crevne flore. Od broja i vrste dobrih bakterija zavise kasnije mnoge funkcije organizma tokom života, sklonost ka nastanku nekih bolesti, razvoj imuniteta i alergijskih oboljenja. Nakon tog perioda, osim promene načina ishrane i mesta i uslova življenja, naknadne intervencije u smislu poboljšanja crevne flore svode se samo na primenu probiotskih preparata sa ciljem dodavanja dobrih bakterija u ishranu deteta.
Danas svaki roditelj zna da su najčešći problemi koji se javljaju u prvim mesecima života grčevi i dijareje različitog porekla. To su upravo situacije u kojima probiotski preparati pomažu mladim mamama i tatama da spreče mnogo suza i neprospavanih noći svoje bebe.
Za taj uzrast ovi preparati su posebno pravljeni u obliku kapi, jer se tako mogu dodati u hranu i piće ili sipati direktno na kašiku,
Soj Lactobacillus rhamnosus GG, sadržan u probiotskim kapima BebiCol, u adekvatnoj dozi i sastavu doprinosi očuvanju ravnoteže mikroflore od prvog dana rođenja. LGG je mlečnokiselinska bakterija koja je normalan stanovnik creva, a smatra se i najistraživanijim probiotskim sojem na svetu sa više od 800 objavljenih naučnih radova. Svojim fleksibilnim bičevima (pilima) vezuje se za crevnu sluzokožu i uspešno se bori protiv štetnih bakterija i njihovih toskina, a time i protiv svih posledica njihovog delovanja.
BebiCol je dodatak ishrani namenjen za odojčad od prvog dana rođenja. Sa posebnom pažnjom za Vaše dete osmislili smo i pažljivo pripremili 2 optimalne kombinacije kapi. U njihov sastav osim soja LGG, ulaze i vitamin D3 i mineral cink, i to u dozama od 7-14 kapi dnevno, što je preporučeno od najrelevantnijih evropskih i svetskih pedijatrijskih udruženja:
BebiCol FORTE  (1 X 1010 kolonija LGG)
BebiCol  sa cinkom ( 1 x 1010 kolonija LGG + vitamin D3 + cink)

Bebicol probiotske kapi mogu se koristiti od prvog dana života za regulaciju crevne mikroflore i pravilan razvoj kostiju i zuba, kao i za:
– sprečavanje infantilnih kolika
– sprečavanje i lečenje dijareje tokom akutnog virusnog gastreoenteritisa, tokom uzimanja antibiotika, Clostridium difficile infekcije i njenih recidiva
– za smanjenje infekcija respiratornog i digestivnog sistema, naročito kod dece u kolektivu (jaslice, vrtići, škola)
– za smanjenje funkcionalnog bola u stomaku
– sprečavanje i lečenje alergija, ekcema, atopijskog dermatitisa
– Vitamin D3 je neophodan za normalan rast i razvoj kostiju, a doprinosi i normalnoj funkciji imunog sistema
– Cink smanjuje težinu i trajanje dijareja i dodatno jača imunitet
Svako zna nekoga čija je beba “izlečena” od grčeva i proliva na određen način. Ponekad se to saznanje čuva kao mala tajna i u najvećem poverenju otkriva samo najboljim prijateljima.
Neka vaša mala tajna za slatke snove i miran stomačić i u prvim mesecima života vaše bebe, bude- BebiCol.